tisdag 27 december 2011

Plats 9: Världens bästa jobb!

Som rubriken säger så kommer detta att handla om 5/6 av lagets arbeten. Att vara anställd i Försvarsmakten  som officer, specialistofficer, soldat eller civilanställd är riktigt jäkla bra om man är intresserad av idrott och kanske framförallt konditionsidrott. Försvarsmaktens tradition uppmuntrar till idrottande i de traditionella militära idrotterna orientering, skidlöpning, löpning m.m. Detta passar självklart oss multisportare alldeles utmärkt. Vi har förmånen att träna 3 timmar i veckan på arbetstid. Helt grymt bra att kunna få betalt tre timmar varje vecka för att träna. Rätt gött att vara proffs ibland :)
På varje förband finns det ju dessutom ganska hyggliga gym, spårcentraler, orienteringsbanor, lånecyklar och ibland även kajaker för att tillfredställa en multisportare.
Utöver träningstiden så arrangeras det ganska mycket militära tävlingar där man kan passa på att få lön för att representera förbandet och bära nummerlapp. Både lokala mästerskap (garnisonsmästerskap), regionala mästerskap och Försvarsmaktsmästerskap finns på buffébordet. Här försöker vi självklart vara med så ofta det går i löpning, orientering, skidor, MTB, multisport och kanske även i någon mer gren.

Försvarsmaktsvasan = jobb!

Försvarsmaktsmästerskap i multisport 2010 = Jobb!

Finfin arbetsplats.

Träning = jobb!

Jobb, jobb...

FM multisportläger 2010 i Skillingaryd. Växlingsträning med FJS AR = Jobb!
Som om inte detta vore nog så genomförs det ett antal träningsläger varje år. Det var genom ett sådant träningsläger som EGAR föddes. Jag tror det var 2008 som Försvarsmaktens första nybörjarläger i multisport genomfördes i Karlsborg med ledare ur FJS AR. Detta läger har sean återkommit varje år och under 2011 hölls även ett fortsättningsläger i ÅRE med forspaddling, bergslöpning och MTB. Tack för dessa fantastiska möjligheter att kunna träna med några av världens bästa multisportare. Vi har även varit på orienteringsläger, skidläger i Arvidsjaur med militära landslaget som instruktörer m.m. Till våren kommer Christian dessutom att åka med militära orienteringslandslaget på läger i Portugal och vässa formen.
Nu hoppas vi bara på att det dyker upp lite fler lag med militär anknytning på multisporttävlingarna framöver. Förutsättningarna finns för fler att utöva den ultimata soldatidrotten.

//Danne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar