söndag 13 november 2011

Ultimata Brännemon

I fredags genomförde vi andra upplagan av Ultimata Brännemon. Ett terränglöpningsevent på Eksjö garnisons fantastiska spår. Målet är att springa samtliga spår i en följd i ordningen 15km, 10 km, 7,5 km 5 km, 2,1 km och till sist 1,2 km.


Årets upplaga blev den andra i ordningen. Förra året var det 15 cm nysnö och vi var 5 startande och 4 som genomförde hela eventet. P.g.a. skador och sjukdomar i laget var vi i år bara 2 deltagande. Jag (Daniel) och den ovanligt kärve majoren Christer Reimertz. I strålande höstväder startade vi kl. 0830. Christer hade tidigare som längst sprungit 27 km så vi valde en lugn öppningsfart med målsättningen att kunna hålla jämn hastighet hela loppet. Terrängen kring Brännemon är tämligen kuperad och framförallt de längsta spåren bjuder på både rejäl kupering och riktigt teknisk traillöpning. I de brantaste uppförsbackarna gick vi redan från start för att spara lite på krutet, något som vi upplevde som en bra taktik.
Loppet flöt på riktigt bra och vi sprang de första 30 km ganska behagligt innan det började bli riktigt jobbigt. Trötta lår, höfter och lite ömmande knän gjorde den avslutande milen lite kärvare. Vi lyckades dock med att bibehålla tempot även den sista milen och avverkade de 40,8 kilometrarna på 4 timmar och 15 minuter.
Lagom trötta och belåtna med fyspasset traskade vi tillbaka till kontoren för att avsluta veckan. Vilket underbart jobb vi har.







Tack för sällskapet Christer och tack Breian för supporten.

//Danne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar