onsdag 20 juni 2012

Kajakdagarna - en regnig historia

I helgen var fyra av sex  EGAR-medlemmar på plats i Stockholm för att deltaga under kajakdagarna.
För första gången var det inte bara kajaker som ställdes ut vid Sjöhistoriska museet på Djurgården, Outnorth smällde upp 52 tält och visade upp det mesta ur deras mycket rikliga sortiment av outdoor prylar.
52 tält krävdes för att rymma allt

Fredags kvällen ägnades åt förberedelser, vi skulle ha ett tält där vi visade upp  kompressionskläder från 2XU samt provsmakning av Blåband Expedition Meal (frystorkad mat)
Vi hade även ett stort tält där vi visade upp delar av vår multisport utrustning bestående av bland annat kajaker, cyklar, skor, vätskesystem och ryggsäckar.

Kompression och frystorkat bjöds det i vårt tält

 Men självklart kunde inte helgen passera utan träning. Lördag morgon var vi uppe med tuppen för att hinna med ett löppass innan mässan öppnade.
14 km över natursköna Djurgården avverkades i behagligt morgontempo. Alltid kul när vi får tillfälle att träna tillsammans.
Och lagom tills vi var ombytta och mässan öppnade kom regnet, regnet som skulle bli ett bestående inslag under dessa två dagar.


Jocke under burpee-tävling

 För att hålla värmen uppe under denna ganska kyliga juni dag annordnades en burpee-tävling.
Tävlingen gick ut på att under en minut göra så många burpees som möjligt, alltså ner och göra en armhävning följt av ett upphopp. Det är jobbigt, jag lovar!!
Detta var en av många små interna tävlingar under helgen. Det tävlades även i att göra upp eld, benböj på ett ben och att på tid ta sig mellan två bojar på en S.U.P (Stand Up Paddling).
Den enda gemensamma nämnaren under alla dessa tävlingar var att Danne stod som vinnare i samtliga grenar. Vi andra misstänker någon form av fusk, smygträning eller dyligt, men har inga bevis för detta i dagsläget.


Christian testat S.U.P
En mycket populär aktivitet var att testa på Stand Up Paddling (S.U.P), eller det var iaf tills EGAR lade beslag på brädorna och vägrade lämna tillbaka dem på två timmar.
Christian visade upp oanade talanger på den ostabila tävlingsbrädan, men visst det blev ett par dopp i Djurgårdskanalen.



S.U.P på tävlingsbräda

 Fredagskvällen avslutades med gemensam middag för alla som ställde ut för Outnorth's räkning och det blev en mycket trevlig kväll. God mat och många skratt innan det var dags att vända hem till tälten igen (jag vände dock hem till sängen)
Söndagen bjöd på, tro det eller ej, ännu mer regn!!!
Men trots det fantastiskt dåliga vädret så hade vi fullt upp med att blanda frystorkat till besökare som ville smaka, visa upp kompressionskläder och inte minst berätta om alla våra prylar i det stora tältet.
Mest intresse var det faktiskt för min motions/havskajak, en Epic 18X, vi fick ordna med en egen provpaddling för intresserade kajak köpare. Jag kände mig nästa som en kajakförsäljare där ett tag, mycket roligt.
Något som också var lite extra roligt var alla positiva reaktioner vi fick på den frystorkade maten besökarna fick provsmaka. I princip alla var imponerande av smaken och näringsinnehållet i påsarna. En liten kille på runt två år åt nästa upp en halv påse Skinnarmo's Pasta Carbonara, han hade inte velat äta något till lunch, men frystorkat smakade tydligen lillkillen och det måste ju vara ett gott betyg...



Löpning i centrala Stockholm

 Slutligen vill vi passa på att tacka alla inblandade för en mycket trevlig helg. Trots att regnet vräkt ner så var det idel leenden och glatt humör. Vi hoppas på ett återseende under nästa år och vem vet, kanske kommer även solen på besök då....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar