onsdag 19 oktober 2011

Raid Uppsala

Sista rycket på multisportsäsongen 2011. Raid Uppsala, en klassisk tävling med en beräknad vinnartid på 6 timmar och med obligatorisk kanadensarpaddling gick av stapeln den 15 Oktober. Vi anlände till tävlingscentrum i Sunnersta strax söder om Uppsala vid 06.20 på lördagsmorgonen. Det var fortfarande mörkt, marken var täckt av frost och det var nog någon minusgrad i luften. Det kändes helt klart att säsongen sjöng på sista versen.
Jag (Daniel) skulle tävla ihop med Malin och Christian ihop med Emma. EGAR hade alltså 2 lag på startlinjen i långa mixklassen. Målet var självklart pallen men vi visste att det skulle bli hårt. Det fanns flera lag som ville vara med och slåss i täten och Malin och jag hade aldrig tidigare paddlat kanadensare ihop.
Starten gick 08.30 och då hade vi som vanligt placerat ut cyklar, energi, vätska, kanoter, paddlar, ritat in vägval och värmt upp. Första sträckan var en 3,5km lång snitslad löpning på ett kuperat elljusspår. Tempot drogs genast upp av herrlagen och det gick som väntat fort. Vi låg på en 3:e, 4:e plats under sträckan tillsammans med Christian & Emma. In till växling, greppa kanoten och springa de ca. 200 metrarna ner till Fyrisån. Det strular lite och vi tappar några meter till Emma & Christian som direkt sätter iväg med hög fart. Det märks att de har tränat kanotpaddling och de drar ifrån övriga mixlag på sträckan. Vi håller ihop det hyfsat och växlar ut som 5:a efter paddlingen.
Löpning i fortsatt högt tempo till en ganska enkel men rolig hinderbana som går smärtfritt.






Efter hinderbanan var det löpning till cyklarna och ut på en MTB-orientering. Sträckan är riktigt rolig, lagom mycket orientering, vägval, fina stigar och det går bra för oss. Det känns som att vi gör en bra sträcka och vi hoppas att vi tar in på lagen framför. När vi kommer tillbaka till växlingen ser vi Christian och Emma ge sig ut på den drygt 8 km långa orienteringssträckan. Vi växlar snabbt och springer mot startpunkten där kartan finns. Jag konstaterar att det är ett väldigt stigrikt område och att det finns möjlighet till stigvägval till kontrollerna. Jag blir lite feg och väljer att gå på säkerhet på orienteringen, tyvärr så gick det snabbare att gå rakt på så vi tappar lite mot täten på sträckan. Vi passerar dock Christian & Emma vid första kontrollen och är nu uppe på en fjärdeplats. Vi vet dock inte vilken placering vi har då varken speaker eller funktionärer verkar ha en aning om hur det går i tävlingen. Vi håller uppe löptempot ganska bra på de fina stigarna och når återigen cyklarna för att gå ut på näst sista sträckan, snitslad MTB. 2 varv på en jättefin slinga och vi gör vad vi kan för att kämpa oss närmare täten. Vi tar in lite grann men långt ifrån tillräckligt. Efter cykelsträckan återstod bara en ca. 3 km lång orienteringssträcka som skulle ta oss upp och ner för slalombacken ett antal gånger. Benen som hittills hade känts ganska fräscha började nu bli lite slitna. Som tur var så var det för långt både framåt och bakåt i tävlingen så vi kunde ganska komfortabelt avsluta tävlingen och gå i mål på en fjärdeplats efter drygt 5 timmars tävlande.
Bra tävling, fina banor, en helt okej prestation som inte riktigt räckte till för att vi skulle nå pallen. Ytterligare några erfarenheter att ta med oss inför en höst och vinter med många och långa träningspass. Nästa år skall det förhoppningsvis bli lite färre fjärdeplatser och lite fler pallplatser.

//Danne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar