måndag 3 oktober 2011

Årets sista cuptävling.

FEMMANS MULTISPORTRACE FÖR MIXLAGET 
Helgen som gick avgjordes Svenska Multisportcupen med den sista deltävlingen i Göteborg. Mölndal Outdoor hade med en spännande bana och fint väder bäddat för en rafflande avslutning. Tyvärr så var möjligheten att vara med och slåss om pallplatserna redan körda för våran del. Detta till stor del beroende på sjukdomar i laget mot slutet av säsongen och de prioriteringar vi gjorde i inledningen.

Malin och jag (Daniel) skulle försvara camoflagefärgerna i terrängen kring Delsjön och Skatås.
Tävlingen började med paddling och start sittandes i kajakerna. Efter ca. 200 meter så skulle det lyftas över en liten smal landremsa. Här gällde det att stå på max redan från start för att vara bland de första till lyftet. Vi fick en bra start och nådde lyftet som 3-4 lag ungefär. Lyftet gick bra och vi kunde sedan ta en plats högt upp i fältet. Vi låg bland de 3-5 främsta lagen under paddlingen. Polarpuls med Jonte & Carro seglade dock ifrån oss övriga med en överlägsen paddelsträcka. Paddlingen innehöll det mesta, bojar som skulle rundas, kontroller, ett kort lyft, ett lite längre lyft och en kontroll ute i en mosse där vi fick lämna kajakerna för att springa och stämpla. Vi höll ihop paddlingen ganska bra och var 4:e lag upp ur vattnet, med häng på Up & Running och City Wolves. Omedelbart bakom oss jagade SMS/City Wolves.
Vi växlade till cykel för en kort linjeorientering uppför, bara för att jaga upp pulsen och fresta benen med lite mjölksyra. Efter detta väntade en drygt 60 minuter lång orienteringslöpning i den brutala Skatåsterrängen. Vi sprang här tillsammans med SMS/City Wolves och sträckan gick tack vare stabil orientering riktigt bra. Mot slutet av sträckan fick vi hoppa från en klippa ner i vattnet och ta en kort svalkande simtur. Alltid skönt med bad i Oktober.
Tillbaka på cyklarna ut på en lite längre cykelorientering med ett ganska långt parti av riktigt teknisk stigcykling. Här fick vi släppa ryggen på SMS/City Wolves och tappade några minuter efter några småmissar på orienteringen.
Tillbaka på TC på en fjärdeplats fick vi ut kartan till den sista sträckan. Denna sträcka var en kontrollplockning där vi fick välja själva hur vi skulle ta de 10 kontrollerna. Springa, cykla, paddla, simma och i vilken ordning? Frågorna var många och klockan tickade under tiden vi försökte bestämma hur vi skulle göra. Vi valde att börja med cykling till 4 kontroller, springa till en och därefter paddla till de sista 5. Under sträckan såg vi de andra lagen men vi visste ju inte vilken taktik de valt och kunde därför inte heller lista ut hur vi låg till. Vi gjorde en bra sträcka och tog in någon eller några minuter på lagen framför men det räckte inte. Efter en avslutande kort hinderbana sprang vi, efter 4,5 timmars slit,  in som fjärdelag under målportalen. 6 minuter från en tredjeplats och 7 minuter från andraplatsen.






Nu tar vi sats mot årets förmodligen sista multisporttävling Raid Uppsala om 2 veckor. Då kommer jag och Malin tävla ihop igen. Dessutom kommer Emma och Christian tävla ihop. Raid Uppsala är en lite längre tävling med en beräknad segrartid på 6 timmar. Skulle sitta fint med 2 EGARlag på pallen!!
//Danne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar