tisdag 28 augusti 2012

Dubbelt upp på pallen i Öregrund


I början av augusti gick för tredje gången Öregrunds Multisporttävling av stapeln. Tävlingen har dragit fler och fler deltagare för varje år. Den var nu en del av den årliga Båtveckan och gatorna kantades av folk. Kul med så mycket publik! 

EGAR representerades av Christian och Emma. Det var en solotävling, dam och herrklass. Först ca 30 min paddling fem varv runt bojar i Öregrunds hamninlopp, följt av ca 1 h teknisk och jättefin cykling som sen avslutades med två varv på en löpbana som gick genom stan och alla marknadsstånd och sen ut på klipporna och tillbaks. I herrklassen var det riktigt hårt motstånd med Multi-Mike från Axa-Adidas, Anders från Polarpuls, Simon Niemi och flertalet lokala talanger som varit med sen starten. Damklassen bjöd kanske inte på riktigt lika hårt motstånd, men då gällde det ju att slå så många herrar som möjligt! 
Christian på tredje plats bakom Mike och Simon
Både Christian och Emma gick ut hårt i starten. Christian ledde ett tag, men efter några varv låg han stabilt på fjärde plats någon kajaklängd bakom Mike, Simon och Anders. Emma tog genast täten i damklassen och låg länge på 6:e plats totalt men tappade nån plats på slutet. 
Emma växlar ut på cyklingen
Växling under publikens jubel till cykel. Sen startade den mycket fina cyklingen som mestadels gick på riktigt teknisk stig i Öregrunds skogar. Emma tappade nån plats till i totalen när några starka killar körde om på cykeln men ökade successivt ledningen i damklassen. Christian behöll stadigt sin fjärde placering tills Simon helt plötsligt fick punka och Christian kunde ta sig upp till tredje plats. 

Ut på sista löpningen som delvis gick genom den lilla stadens trånga gränder. Kul att så mycket folk hejade på en. Då kan man alltid krama ur det lilla sista mycket lättare!

Christian går ut på sista varvet på löpningen med lätta steg
Emma kunde tillslut med god marginal gå i mål som vinnare i damklassen och nia i totalen. Christian gick i mål som trea, bara några minuter efter Anders och Multi-Mike. Vilken EGAR-dag!! Dubbelt upp på pallen! Vi ser fram emot att försvara våra placeringar nästa år - Jari Palonen som arrangerar utlovar ett ännu större arrangemang tills nästa år!



//Emma och Christian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar