onsdag 3 juli 2013

Kajakdagarna 2013

Tredje helgen i juni hölls de årliga Kajakdagarna vid Sjöhistoriska muséet. Vi var där ihop med Outnorth och visade våra tävlingsprylar med bl.a. EPIC surfskin V12 och nya Suunto Ambit 2.

Bilden är bra, men inte från Kajakdagarna : )
 
Till skillnad från förra året då regnet nästan oavbrutet stod som spön i backen så sken nu solen. Och det höll i sig nästan tills tält och allt var ihoppackade på söndagen. Men bara nästan, en riktig åskskur dök upp när vi packade ihop.

 

Det blev mycket prat om den nya klockan, Ambit har till 2an bl.a. hottats upp med längre batteritid och mer avancerade höjdmätnings och navigeringsfunktioner. Som gör 2an till en än mer stabil och exakt verktyg på tur och träningspass. Man kan nu även använda sig av ett multisportläge om man tränar olika discipliner under samma pass. Då kan man byta disciplin utan att behöva starta ett nytt pass, och sen får man resultatet uppdelat i disciplinerna på Movescount. Det är bra om man gillar sånt : )
Andra bra nyheter är tillbakanavigering till startpunkt och möjlighet att ladda ner olika appar, ex. platsangiven sol upp och nedgång. Det jag saknar lite än är möjligheten att ”back track”:a i sitt eget GPS-spår. Men det dyker förhoppningsvis upp i en mjukvaruuppdatering längre fram, och det där med mjukvaruuppdateringar ger en grym styrka eftersom hårdvaran i klockan öppnat för så stora möjligheter. Om man har en bra idé så kan man försöka att få gehör för det hos Suuntos support.
 
 


En annan cool grej på Kajakdagarna var alla SUPar, alltså Stand Up Paddle -boards. Att paddla ståendes med fotsulornas friktion mot brädan som enda mothåll ger en skön vridstabilitetsträning i hela kroppen och framförallt i underbenen tycker jag. En del av kroppen som man ofta glömmer bort i sin vanliga träning. Det fanns både ranka tävlingsSUPar och stabila motionsSUPar att testa. När man börjar få in lite teknik på SUP så kan man svänga genom att hoppa bak på brädan så att fören reser sig och med ett paddeltag vrider man runt hela kalaset 180 grader. En skön känsla, om man står kvar på brädan ; )

 

Tack alla ni som besökte oss för en trevlig helg, och ett speciellt tack till alla mina likar, kajaknördarna, det är alltid lika kul att få stå och prata släproder, andrastabilitet och sånt med er. Och tack Outnorthgänget! Ledsen att det inte blev nån burpeestävling i år men vi planerar att komma och köra en sån nere i Kalmar vart det lider här ; )

//Christian

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar