lördag 21 juli 2012

Lagkaptenen tvingad till ett svårt beslut inför Endurance Quest!

Lagkaptenen Christian tvingades idag fatta ett mycket svårt beslut. Jag, Håkan, kommenterar nedan men först det meddelande Christian sände idag!

Ok! Sent igår kväll stod det klart att EGAR med två sjuka inte kan köra Endurance Quest i Finland för egen maskin trots medföljande reserv Simon. Vi har under kvällen och morgonen försökt att få tag i ytterligare en reserv som kan ställa upp med kort varsel, utan resultat tyvärr. Många multisportarkompisar har hjälpt till med att försöka hitta nån reserv. Tusen tack till alla er!

Detta betyder nu lör kl 11.50 att vi inte kan starta i Finland.

Det här är en mörk dag för oss och alla er som varit med oss i satsningen mot den här tävlingen och lagt ner väldigt mycket tid och kraft på det här. Jag vill avsluta detta meddelande med att tacka er för ert fantastiska engagemang. Vi känner ett otroligt stöd från er.

Ps. Nu börjar kureringsperioden, träningen och förberedelserna för Sthlm Extreme och resten av Svenska multisportcupen 2012.

Vi ses där ute!

//Christian - EGAR
För mig som inte varit planerad att deltaga i tävlingen och därför inte heller varit direkt involverad i alla frågor och detaljer inför tävlingen så kan jag inte annat än ana den besvikelsen som laget nu känner! Jag vet sedan tidigare tävlingar vilket arbete som krävs för att överhuvudtaget komma iväg på tävlingen och den stress det är innan racet! Det arbete som nu laget lagt ner känns naturligtvis som att det var förgäves.
Det är dock så att fakta kan man alltid inte blunda för utan bara acceptera! Det hade varit att riskera alltför mycket att försöka starta, detta med en ambition som var relativ hög, på en mycket ansträngande bana under 4 dygns tid.
Dock så hoppas vi att vi kan ta med oss erfarenheter från hur det är att förbereda sig inför en tävling av den här kalibern, trots allt en tävling i ARWC, "världscupen" i Adventure Racing, och detta med lagmedlemmar spridda mellan Åre och Eksjö! Det tror jag kan vara en viktig lärdom i struktur och rollfördelning.

Nu tar vi nya tag och hoppas att Daniel, Malin, Christian och Emma går stärkta ur detta och kryar på sig inför Stockholm Extreme den 10 Aug! Då får vi chansen igen även om denna tävling inte är fullt så lång så har den minst lika bra om inte bättre möjlighet att visa var vi står i Multisport Sverige i år. Icke att förglömma heller de goda placeringar vi gjort i Svenska cupen som vi satsar på att de skall i slutändan leda oss ända till prispallen!

//Håkan  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar